SZEMHÉJPLASZTIKA

A szemhéjplasztika során a felső vagy alsó esetleg mindkét szemhéj felesleges bőrét, szükség szerint izmot és zsírt távolítunk el, ezzel megszüntetve a felső szemhéj lógásából adódó fáradt tekintetet és a szem alatti táskákat. A műtét nem alkalmas a szarkalábak eltüntetésére, a szem alatti sötét karikák megszüntetésére vagy a megsüllyedt szemöldök emelésére. A szemhéjplasztikát többnyire helyi érzéstelenítésben végezzük, teljesen fájdalmatlanul, ambuláns formában. Ha arcplasztikához kapcsolódik, ill. igény szerint altatásban is végezhető a műtét.A metszéseket a szem természetes redőiben vezetjük, a kialakuló hegek gyakorlatilag láthatatlanok.

Néhány egészségügyi probléma a műtéti kockázatot fokozhatja ezek: magas vérnyomás, cukorbetegség, pajzsmirigy betegség, száraz szem szindróma. Szemészeti kórkép esetén szemész szakorvos véleménye szükséges.

A műtétet követő szövődmények valószínűsége csekély, enyhe komplikációnak tekinthető a duzzanat, bevérzés a szemek körül, enyhe aszimmetria. Súlyosabb komplikáció az, ha a paciens a szemét főleg alvás közben nem tudja teljesen zárni, ez lehet átmeneti ill. tartós, valamint az alsó szemhéj kifordulása, amely ismételt műtétet tehet szükségessé.

[ Oldal tetejére ]


SZEMÖLDÖK-, HOMLOKEMELÉS

Az életkor előrehaladtával a gravitáció egyre jobban fejti ki hatását az arcon, ezzel együtt a szemöldök, homlok is megereszkedik. Számos műtéti technika ismert ezen probléma kezelésére, amelyek során a hajas fejbőrben vagy a hajas fejbőr arcbőr határán ejtett metszésekből emeljük meg a megereszkedett homlokot, szemöldököt. A műtétet többnyire szemhéjplasztikával együtt ill. arcplasztika részeként alkalmazzuk.

[ Oldal tetejére ]


ARC-, NYAKPLASZTIKA

Az életmód, stressz, napozás, gravitáció mind hatással vannak arcunkra, hatásuk az életkorral fokozódik. Az arcplasztika során, az arcon, nyakon kialakult zsírfelesleget eltávolítjuk, a megereszkedett izomzatot megfeszítjük és a felesleges bőrt kimetsszük, ezáltal egy fiatalosabb, pihentebb arcot kapunk. Gyakran végezzük más műtétekkel, homlokemeléssel, szemhéjplasztikával vagy orrplasztikával kombináltan. Habár számos műtéti technika létezik a metszéseket az arc természetes redőiben és a haj által takart részeken vezetjük. A műtétet többnyire altatásban végezzük.

A műtét után kialakuló enyhe duzzanat, bevérzés, hajvonal megváltozása, a bőr érzészavara átmeneti jellegű. Súlyosabb probléma a vérzés, gyulladás, sebgyógyulási zavar, az arcizmokat beidegző ideg sérülése.

A megfelelően kiválasztott műtéti technika egyénre szabott, ideális esetben gyors gyógyulást eredményez.

[ Oldal tetejére ]


ORRPLASZTIKA

Az orrnak központi szerepe van az arc karakterének meghatározásában. Egy jól megtervezett és kivitelezett orrplasztika drámai szépülést eredményezhet a paciensnél. Mint minden műtétet, az orrplasztikát is kivizsgálás előzi meg. Altatásban végezzük, egy éjszakás kórházi tartózkodást igényel. Az orrban lévő tamponokat ideális esetben másnap, az orron lévő sínt 5-7 nap múlva távolítjuk el. A műtétet követő duzzanat és bevérzések gyorsan javulnak, műtét utáni fájdalom egészen enyhe. A műtét során az orr belsejében ejtett metszésekből operálunk, ami azt jelenti, hogy látható hegek nem maradnak. Mint minden műtétnél itt is felléphetnek szövődmények, ezek: vérzés, gyulladás /igen ritka/, főleg kezdetben enyhe egyenetlenségek, aszimmetria. Végleges eredmény 1-2 év alatt alakul ki. Általánosságban azt mondjuk, hogy minden tizedik orrműtét esetében van szükség újabb, korrekciós műtétre.

A napjainkban igen divatos számítógépes modellezés kétélű dolog, mivel hatalmas csalódást eredményezhet az, hogy a műtét eredménye, noha kiváló, mégse egyezik a megtervezettel.

Előtte:
Utána:

Előtte:
Utána:

Előtte:
Utána:

Előtte:
Utána:


[ Oldal tetejére ]


FÜLPLASZTIKA

Az elálló fülek igen negatívan befolyásolják az egyén önbizalmát és a környezet megítélése is igen kedvezőtlen lehet. A fülplasztika során a fül porcának hajlításával, szükség szerint egy részének kivételével az elálló füleket közelebb visszük a koponyához. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, teljesen fájdalmatlanul, gyermekek esetében altatásban. A műtéti metszés a fül mögötti redőben rejtve marad, későbbiekben észrevehetetlen.

Három hónapig a teniszezőknél ismert hajkötő viselése javasolt a fül védelmére.

A fülműtét lehetséges szövődményei: vérzés, gyulladás, aszimmetria, az elváltozás kiújulása, amely ismételt műtétet tesz szükségessé.

[ Oldal tetejére ]


HAJÁTÜLTETÉS

A kopaszodásnak hormonális és genetikai okai vannak életünkben. A férfiak jelentős százalékát és a nők egy csekélyebb hányadát érinti. Jelenleg nem létezik hatékony, gyógyszeres kezelési forma. Az egyetlen megoldást a hajátültetés jelenti. Ennek több formája létezik. Az áltatlunk alkalmazott technika, a FUE módszer egy világszabadalom, amely a legmodernebb és legkevesebb szövődménnyel járó eljárás a hajátültetésben. Az átültetést végző munkatársaink külföldi tréningeken, továbbképzéseken sajátították el a módszert, amelynek alkalmazásához rengetek türelem, kreativitás szükséges.

A FUE módszer egy minimálisan invazív technika, amelyhez nem szükséges a szike használata, a fejbőr kivágása és összevarrása. A kliens döntheti el, hogy mennyi hajszálat kíván egy alkalommal áthelyezni és meghatározhatja annak sűrűségét, elhelyezkedését és akár speciális növekedési irányát is. Mindezt a hagyományos értelemben vett orvosi beavatkozás (mint hajátültetés) kockázata és visszamaradó következményei - hegvonalak, sebek, fertőződés - nélkül.
A hajszálak ún. follikuláris egységekben nőnek. Az eljárás során ezen follikuláris egységeket vesszük ki az adóhelyről (arról a területről, ahonnan a haj a későbbi életkorban sem hullik ki) és ezeket helyezzük át a már hajtalan fejterületre. A follikuláris egységek általában 1-3 hajszálat tartalmaznak.
Számos hasonló technikával ellentétben itt nincs szükség az adó terület, hajas fejbőr leborotválására sem, hiszen a hajszálakat "egyesével" (follikuláris egységenként) vesszük ki és helyezzük át a hajtalan területre.

A follikuláris egyégek beültetésével a haj teljesen természetes, eredeti állapotát tudjuk elérni.

Az áthelyezés során a már korábban kiemelt hajszálakat feldolgozás /mikroszkóp alatt/, kezelést követően a végleges helyükre ültetjük be. Ehhez egy speciális eszközt (az ún. implantert) használjuk. A hajas fejterületet dúsítandó a hajszálakat a már meglévő hajszálak közé is helyezhetjük.

A beavatkozást követően a hajat befogadó bőrfelületen az áthelyezett hajszálak ismét növekedni kezdenek, és - a tarkói területen elhelyezkedő, a hormonokra kevésbé érzékeny hajszálakhoz hasonlóan - a későbbi életkorban is tartósan megmaradnak.

A hajátültetés a ma létező egyetlen végleges eredménnyel járó és bizonyítottan működő technika. A FUE módszer pedig az egyik legmodernebb és legkevesebb kellemetlenséggel járó beavatkozás.

A beavatkozás elvégzéséhez nincs szükség altatásra, a beültetés során okozott apró tűszúrásokkal járó minimalis fájdalom pedig helyi érzéstelenítéssel teljesen kiküszöbölhető. Így a hajáthelyezés teljesen fájdalommentes, a helyi érzéstelenítés apró tüszúrásai okoznak csak egy kis kellemetlenséget. A páciens a kilinikát a beavatkozás napján elhagyja, további utókezelésre, fájdalomcsillapításra általában nincs szükség. Nagy mennyiségű hajszál áthelyezése során előfordulhat bőrpír, bőrirritáció, amelynek kezelésére helyi, antibiotikumos kenőcsöt használhatunk.

Konzultációra a 06 70 316 7000-as telefonszámon tudunk időpontot adni.

Név: FUE-Medical Kft.
Cím: 1029 Budapest, Feketerigó utca 26.
Mail: info@fuemedical.hu
Tel.: +36 70 316-7000
www.fuemedical.hu

[ Oldal tetejére ]